torstai 23. maaliskuuta 2017

MITÄ TIETOJA LÖYTYY LÄÄKEPAKKAUKSEEN LIIMATUSTA TARRASTA

Nyt kun käytössä on tuo e-resepti, jonka tiedot mm. mitä lääkkeitä määrätty, löydät Kanta.fi sivustolta pankkitunnuksia käyttäen.
Ajattelin kirjoittaa siitä mitä tietoja löydät tarrasta, jonka apteeki liimaa lääkepakkaukseen lääkkeen haun yhteydessä. Nimittäin pieneen tarraan/tarroihin on saatu mahtumaan paljon tietoa.
Ylhäällä on ensin sen henkilön nimi jolle resepti on kirjoitettu. Siitä alaspäin löytyy tieto siitä, mihin tarkoitukseen lääke on määrätty ja kuinka sitä käytetään, eli montako kertaa päivässä ja montako kerralla.
 Tästä kohtaa sivusta löydät tiedon siitä, mistä lääke on ostettu. Seuraavaksi on tieto siitä, milloin tuo osto on tehty. Seuraavaksi ilmoitetaan montako pakkausta silloin on ko. lääkettä ostettu. Seuraavaksi on tieto siitä, kuka on apteekissa sinua palvellut, eli nimikirjaimet. Ostopäivämäärän alapuolella on lääkkeen hinta. Sitten kerrotaan onko lääke mahdollisesti erikoiskorvattava vai. Sitten on vielä reseptin numero, josta tiedot on otettu, ja ilmeisesti tieto siitä montako kertaa lääkettä on haettu.
Tämän tarran takapuolella pitäisi olla liimattuna toinen tarra, tätä tarraa pienempi. Siitä löytyy myös lääkkeen nimi ja voimakkuus, montako kappaletta pakkauksessa on. Lisäksi tästä tarrasta löytyy tuo tärkeä tieto, paljonko lääkettä on reseptillä ostettavissa, ennen kuin se täytyy uusia. Tämä tieto on myös katsottavissa Kanta.fi sivustolta. Sitten on vielä tieto siitä mihin asti ko. resepti on voimassa. Tietojen paikat vaihtelevat ilmeisesti riippuen siitä, mikä apteekki on kysymyksessä.
Näin paljon tietoa on saatu sopimaan pieneen tilaan. Periaatteessa et siis tarvitse Kanta.fi sivustoa lääketietojen katsomiseen.

2 kommenttia:

  1. Olikin hyvä postaus, selkeytti asoita, monesti on hieman hankaluuksia tulkita niitä. Niihinkin voisi hommata uudet hieman selkeämmät tarraetiketit, ainakin moniin niihin. Ylipäätään muutenkin apteekista ostettavat tuotteet, voisi pakkauksiin hieman käyttää mielikuvitusta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä selvennyksestä. Muutenkin aina mietityttää nuo lääkepakkaukset. Ihan mielenkiintoista niitä lueskella. Näin maallikolle vaikeaa aina ymmärtää ihan kaikkea, mitä ne tarralappuset sisältää. https://fi.multivac.com/fi/toimialat/lifescience-ja-healthcare-tuotteet/

    VastaaPoista